SSY
KontorMagnus Blikstads gt.6. 6510 Kristiansund Telefon: 74 82 13 26 Epost: **Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.**

knbflogo transparent 140

Pressekontakt: Generalsekretær Reidar Kjelsrud, tlf 920 20 385/ **Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.**

KNBF innleder samarbeid med Norske Båtskoler om maritime kurs.
Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er Norges eneste landsdekkende interesseorganisasjon for fritidsbåtbrukere. Norske Båtskoler(NBS) er en paraplyorganisasjon for arrangører av maritime kurs over hele Norge.


KNBF har inngått en avtale med NBS om levering av maritime kurs til medlemmene over hele Norge. KNBF Båtskole har til nå kun hatt kurstilbud for medlemmer i Osloregionen, men med denne avtalen i havn kan alle KNBF båtforeninger i hele landet arrangere kurs til Båtførerprøven, ICC, Fritidsskippersertifikat og SRC(VHF) sertifikat.
En KNBF båtforening kan nå arrangere maritime kurs for medlemmene ved å bestille en instruktør fra det nærmeste NBS kursarrangør. Instruktøren reiser til båtforeningen og avholder kurs, og eventuell eksamen.
Kursene fra NBS er tilrettelagt for intensiv undervisning, kursplaner er godkjent av Sjøfartsdirektoratet og ofte gjennomført på en helg eller to, med unntak av D5L-kursene som er noe mer tidkrevende. Disse kursene har mulighet for egenstudie på nett i tillegg til lærerstyrt undervisning.
Denne utvidelsen av KNBF Båtskole er et viktig skritt i KNBFs forebyggende arbeid for sikkerhet på sjøen. Kompetanse gir trygghet, og trygghet gir større trivsel, sier generalsekretær Reidar Kjelsrud i KNBF. Leder i Norske Båtskoler, Per Fr. Hjelkrem på sin side, er godt fornøyd med at KNBF har valgt Norske Båtskoler som leverandør av maritime kurs og håper at samarbeidet blir fruktbart for begge parter.

Reidar Kjelsrud
Generalsekretær
KNBF

GAMMELT OG NYTT.

De kunnskapsmessige røtter i SSY går flere generasjoner tilbake. Fra 18-1900 tallet drev Hjelkremrederiene fangst, fiske-og fraktfart. Eksport av sild til Russland og Tyskland. Klippfiskeksport til Spania og Portugal, men Brasil var et hovedmarked. Kullimport fra Frankrike. I dag er dette historie og museum i Kristiansund. Dagens maritime kunnskap har vi gjennom arv og dyktige kapteiner, maskinfolk, marineoffiserer og militære instruktører. Ove og Frithjof Hjelkrem var gode regattaseilere og godt kjent tidlig på 1920-tallet og opp til 1960.

Vår samlede maritime kunnskap bringer vi videre til dagens fritidsbåtbrukere og brukere av mindre yrkesfartøy.

Fartøy: Hjelmen (frakt), Bøfjord (frakt), Skrøyfa (snurper), Palmen (slofart), Fausken (bukser), Lektere, DeltaSigma (pass), Svint (seil), Ula (seil), Ulabrand (seil), Mia (seil) og andre mindre fartøy.

Det er en glede å nevne min farmors far: Peder Iversen. Han var Kristiansunds første maskinist på fartøyet Christiansund. Denne dokumentasjon gikk tapt under krigen. Han er ikke nevnt, og rekonstruksjon i diverse bøker går dessverre ikke så langt tilbake i tid.

SSY. - Per Fr. Hjelkrem, bestyrer.

Levert av h3.no

**Joomlas feilsøkingskonsoll**

**Økt**

**Profileringinformasjon**

**Minneforbruk**

**Database-spørringer**

**Analyser feil i språkfiler**

**Lastede språkfiler**

**Strenger som ikke er oversatt**